SILOMAX IQ - spesialproduktet for rå silo.

  • Minst fyllstoff, unngå tette dyser og nedetid
  • Rask og permanent senking av pH, hindrer feilgjæring
  • Kan anvendes i økologisk produksjon
  • Høyere proteinverdi og AAT
  • Tørrstoffprosent 20-35
  • Suveren smakelighet

SILOMAX IQ er en unik kombinasjonen av 4 spesielt høytytende melkesyrebakterier, designet for norsk ensilasje. Gir en svært rask senking av pH, og hurtig hemming av clostridiesporer, enterobakterier og smørsyre. Den intelligente kombinasjonen er betydelig sikrere under vanskelige forhold, som ved lav tørrstoffprosent(<30 prosent) eller lite løselig sukker i gresset.

Silo behandlet med SILOMAX IQ smaker mye bedre, og dyra vil spise mer – av en silo med bedre fôrverdier. Det blir enkelt og greit lavere utgifter til kraftfôr, og mer melk og kjøtt per tonn silo.

FERMENTERING/GJÆRING

Fermentering av gress er en ineffektiv prosess. En naturlig fermentering av gress kan ta fra 2-6 uker. SILOMAX IQ vil fermentere gresset på 1-2 dager. SILOMAX IQ undetrykker oppblomstring av uønskede organismer før siloen er stabil.

Forsøk viser at SILOMAX IQ kan erstatte 1,39kg kraftfôr, og gir 1,1 liter mer melk per dyr og dag mot kontroll.

 

HØY PROTEINBESKYTTELSE

Ammoniaktallet er en indikator på proteinkvaliteten i ensilasjen. Et høyt ammoniaktall betyr, at det har vært høy nedbrytning av proteinet i ensilasjen. Verdien av proteinet er redusert, og den beregnede AAT-verdien er overvurdert. Et høyt ammoniaktall reduserer også fôropptaket.